Wie zijn “De Brethoniere”

 

“De Brethoniere” is opgezet door Huub Hamar de la Brethoniere en partner Reinata van de Haar

“De Brethoniere” is een kleinschalig cateringbedrijf en is ontstaan uit enthousiasme voor koken. We worden gedreven door nieuwsgierigheid en zien de uitdaging om nieuwe producten te ontdekken en te bereiden.
Sinds enkele jaren zijn wij creatief bezig op de Big Green Egg. Wij hebben ons gespecialiseerd in het bereiden van complete maaltijden op deze keramische houtskoolgestookte alleskunners.

We zijn het culinaire duo van LetzQBBQ Team, een wedstrijd BBQteam dat hoge ogen scoort op Europees niveau.
Door het winnen van het RTL4 programma Grillmasters 2015 hebben we onze Grillsporen verdiend.

Huub Hamar de la Brethoniere

Huub Hamar de la Brethoniere

eigenaar

 

Ik ben Huub Hamar de la Brethoniere en als Indo is eten je met de paplepel ingegoten, voor dat je gaat eten gaat het over eten, tijdens het eten gaat het over eten en zelfs na het eten gaat het over eten.

Nu is mijn manier van koken niet altijd de Indische keuken maar het heeft zeker een invloed op mijn manier van bereiding.

Doordat ik kan genieten van mensen met passie voor voedsel kom je al snel in contact met personen die veel liefde voor hun vak hebben zoals slagers, groetenspecialisten en bakkers.

Door hen heb ik geleerd dat een goed product een eenvoudige bereiding kan hebben en heel smaakvol kan zijn.

Ik heb mij de laatste jaren gespecialiseerd op de Big Green Egg en kan er op meerdere manieren eten op maken van voorgerecht tot en met desserts, hartig en zoet, heet afgrillen of super laag en traag.

Reinata van de Haar

Reinata van de Haar

 

Waar de liefde voor eten en het bereiden ervan vandaan komt weet ik niet echt. Misschien is het wel ontstaan in de volkstuin van mijn ouders. Je kon daar de aardbeien zo uit de tuin eten. En waarom smaakten de aardbeien van ons anders als die van de buren?

Dat soort vragen heb ik nog waarom smaken dezelfde producten toch steeds anders. Inmiddels ben ik ervan overtuigd dat je meer smaak krijgt in je eten als je kiest voor goede producten die met zorg en aandacht gekweekt zijn. Ook in het produceren van iets kan je liefde voor eten proeven.

Ook vind ik het leuk om “nieuwe” manieren van eten bereiden te ontdekken zoals het koken op een Big Green Egg. Om te ontdekken dat de smaak van je eten beïnvloedt wordt door de manier van bereiden.

Daarnaast hou ik heel erg veel van het eten dat Huub kan klaarmaken omdat hij steeds weer nieuwe dingen verzint wat je kan eten en het geen straf is om zijn “test”gerechten te proeven.