“De Brethoniere” Kruidenmixen

Reizende door het verre oosten bezochten we vele markten en Souk’s. Hier deden we kennis op van de plaatselijke specerijen en kruiden. De geurige, geraffineerde gerechten die we aten in kleine, lokale restaurants inspireerden ons. We brachten de kruiden mee uit de Souk’s van Dubai om er thuis mee te experimenteren. Hieruit ontstonden drie kruidenmelanges voor Vlees, Vis en geVogelte.

“De Brethoniere” Vleesch-, Visch- en Vogelschkruiden hebben een gemiddelde samenstelling van 50% specerijen en bevatten Fleur de sel de Camargue (zeezout). Daarnaast is de kruidenlijn geproduceerd volgens BRC en Riskplaza normen en is volledig allergenen-vrij.
De potten hebben een nettogewicht van 170 gram en 17 gram kruiden is voldoende voor 1 kilo vlees,vis of gevogelte.

De kruidenlijn is qua geur en smaak heel herkenbaar als “De Brethoniere”, een verrassende specerijencombinatie die neigt naar het oosterse maar het beslist niet is. De smaak past goed bij elk stuk vlees, vis of gevogelte. De licht pittige toon met een aromatische geur en smaak zorgt ervoor dat het product in zijn waarde wordt gelaten maar er toch iets speciaals aan wordt toegevoegd.

Fleur de Sel wordt wel het beste culinaire zout ter wereld genoemd. Het bevat door de vele mineralen een rijk pallet aan smaken.

Lampongpeper de koning der pepers uit Sumatra geroemd om zijn warme frisse smaak en die door de hogere concentratie piperine een pikante smaak krijgt.

Komijnzaad(djinten) Met zijn anijs-, nootachtige smaak en een licht bittere toon.Met positieve aspecten voor de gezondheid en goed is voor de spijsvertering.

Kummel is zoeter en minder bitter dan komijn en in combinatie met kardemom, met bergamot en citrusachtige smaaktonen, een goede vervanger voor korianderzaad.

Kurkuma “magische (geel)wortel” die vooral als natuurlijke kleurstof wordt gebruikt en met de heilzame stof curcumine die in combinatie met peper perfect door het lichaam wordt opgenomen.

Venkelzaad met een anijssmaak die richting drop en munt gaat en qua smaak goed tegen de kardemon aanleunt.

Kardemom de groene peulen smaken fris en citroenachtig. Door het vleugje eucalyptus hebben de zaadjes zelfs iets weg van munt. Het aroma van kardemom is zoet en bloemig.

Steranijs de smaak is wat zoet, richting anijs, maar pikanter, iets bitterder, dropachtig en harsachtig en de stof anetol zorgt voor de warme anijssmaak.

De kruiden zijn multiculinair toepasbaar in de keuken in oven en in pan en buiten op barbecue of op open vuur.
De Vischkruiden zijn ook toepasbaar op allerlei groenten- aardappelgerechten.

Vleeschkruiden

De Vleeschkruiden zijn door de uitgebalanceerde samenstelling uitermate geschikt voor rund-, varkens- en lamsvlees.

 

Vogelschkruiden

De Vogelschkruiden zijn gemaakt voor al het geVogelte zowel de wilde en de tamme varianten zoals kip, eend, kwartel, fazant, kalkoen, parelhoen gans ed.

Vischkruiden

De Vischkruiden doen het perfect op zalm, tonijn en op de witte vissoorten zoals zeebaars, kabeljauw, snoekbaars en op schaal- en schelpdieren.

De kruiden werken  goed  op oesters zowel rauwe als warme bereidingen .